OM OSS

Linda Fenzel
VD
Linda visste tidigt i livet vilken bransch hon ville arbeta i. När hon nu kommer till Hypoteket och Fulltofta Slott har hon med sig många års erfarenhet av ledande positioner inom hotell och restaurang. Linda har jobbat som driftchef på Flädie mat & vingård, boknings- och försäljningsansvarig på Elisefarm och jobbat på Grand Hotel och Hotell Lundia som försäljningsansvarig. Hon har bott både i Schweiz och Sydafrika och brinner för kvalitet, service och personligt bemötande.
![Sannasnya-16[1] Sannasnya-16[1]](http://www.fulltoftaslott.se/wp-content/uploads/2022/01/Sannasnya-161-scaled-e1643300202858-300x300.jpg)
Sanna Jarlskog
Grundare
Sanna startade sin karriär som professionell makeup-artist och öppnade 2004 Make Up Store i Lund, som blivit prisad som Årets butik inom den internationella kedjan för sin goda service. År 2010 startade hon även The Wellness Room i Malmö som är ett center för skönhet och hälsa. Sanna & Anders öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012 och tog över Hypoteket 2015. Idag arbetar Sanna heltid med att driva och utveckla Hypotekets & Fulltoftas verksamhet. Hon har producerat en bok ”Hypoteket, Lunds hemligaste hus” som släpptes i samband med Hypotekshusets 100-års jubileum våren 2018.

Anders Jarlskog
Grundare
Anders var militär i sex år innan han 1987 grundade Euro Finans AB, Sveriges ledande fakturaköpsbolag, en verksamhet han fortfarande bedriver på heltid. Anders förvärvade Fulltofta slott i mitten av 1990 talet. En stor passion genom livet har varit resor till södra Europa med besök på Michelinkrogar. Därför blev det naturligt att bygga en festsal, mitt i slottsparken, för bröllop, fest och konferens. Anders & Sanna öppnade portarna till Fulltofta slott festsal 2012.

Paul Antognoli
Chefssommelier & hovmästare
Paul har förutom en lång karriär inom restaurangbranschen dessutom kulinariska gener som härstammar från den tiden hans morfar ägde och drev restaurang i London. Under sina 30 år i branschen är han mest känd från alla sina år som hovmästare och sommelier på Grand Hotel i Lund, där han arbetade i 7 år. Pauls kall är att ge gästen en oförglömlig upplevelse. På Fulltofta slott svarar Paul för genomförandet av ert evenemang.

Line Strand Lindh
Operativ driftschef
Line hade redan som liten ett stort intresse för matlagning och ambitionen blev snart att arbeta som kock. Under andra året på utbildningen Restaurang Management gjorde Line sin praktik på restaurang Sand i Båstad och då växte den stora passionen fram – service, gäster, mat och dryck. Efter några sommarsäsonger i Båstad och vintersäsonger i fjällen så var det familjelivet som drog henne till Lund. På Brogatan i Malmö skapades det stora intresset för viner som ledde till Sommelierutbildningen på Gustibus i Malmö. Nu senast känns Line igen från Mat & Destillat.

Nico Tondo
Köksmästare
Med italienska rötter och stor passion för matlagning är Nico en fantastisk kock med fingertoppskänsla. Han gick ut skolan med högsta betyg i matlagning och har därefter arbetat sig runt i världen. Här på Hypoteket har han ansvarat för våra Michelingästspel, innan han blev Köksmästare. Nico brinner för att jobba med ”ärlig” mat och de bästa skånska säsongsråvarorna, gärna fisk & skaldjur. Han väljer små producenter som fortfarande gör på det gamla viset, och gårdar där man vet att djuret haft ett bra liv. Hans kall här på Hypoteket är att ge gästen en upplevelse i matväg, vare sig man kommer som gäst på Hypotekets Salonger eller för den viktigaste dagen i ens liv, sitt bröllop.

Håkan Olsson
Kock
Vi är stolta över att presentera vårt senaste tillskott i köket, Håkan, som är en välrenommerad kock med hög ambitionsnivå. Redan som 24-åring vann han Årets unga kock och kom sen trea i världsfinalen i Australien. Åren efter vann han både silver och brons i Årets kock två år i rad. Håkan har jobbat på Mötesplatsen Österlen, Vendel at Sturehof och nu senast, Slaktaren i Lomma. Han är smaksäker, innovativ och har en stor passion för kvalité & detaljer. Håkan riktar sig gärna till säsongsanpassade råvaror och små lokala producenter.

Janos Balogh
Hovmästare/Sommelier
Janos började sin långa vandring i restaurangbranschen på anrika Restaurang Kárpátia i Budapest. I Sverige jobbade han ett kvarts sekel i matsalen och på festvåningen på Grand Hotel i Lund. Han har också hunnit med några andra skånska restauranger som ekologiska Ängavallen, Dalby Gästgivargård samt Vellinge Gästis. Halvt pensionerad, men alltid passionerad älskare av god service, vällagad mat och väl valda drycker därtill i en passande miljö. Hans motto: ”Mitt liv är en fest”.

Alexander Wessberg
Hovmästare/Barmästare
Alexander har anammat restauranglivet sedan studenten. Intresset för service, mat & dryck gjorde att han klättrade upp från disken och ut på golvet i restaurangen. Det var här han ville vara. Den stora nyfikenheten kring smaker gick från hobby till arbete. Han började blanda drinkar och har deltagit i flertalet cocktailtävlingar. Med glimten i ögat och lugnet runt om sig är Alexander en medarbetare vi är tacksamma över att ha hos oss!

Ida Carlsson
Sälj & bokning
Ida är alltid en glad och leende själ som sprider mycket lugn omkring sig. Hon började sitt äventyr med gastronomi som 16-åring och blev hovmästare hos oss på Hypoteket samma år som hon tog studenten. Sedan Ida började på Hypoteket har hennes intresse för service växt! Idag jobbar hon med bokning & sälj, så oftast är det Ida som svarar om du mailar eller ringer! Ida älskar att jobba och interagera med människor, är noggrann och metodisk.